Zásady ochrany osobních údajů a prohlášení o souborech cookie – vidaXL.cz

Toto jsou zásady ochrany osobních údajů a prohlášení o souborech cookie společnosti vidaXL Europe B.V. a kteréhokoli z jejích přidružených subjektů, které jsou součástí skupiny vidaXL (dále jen „vidaXL“). V tomto prohlášení stručně vysvětlíme, jak společnost vidaXL (správce údajů) nakládá s osobními údaji.

Podrobnější vysvětlení naleznete pod hlavičkou 3. PODROBNÝ POPIS

 

Obsah

1. DEFINICE. 1

2. KRÁTKÝ POPIS. 2

3. PODROBNÝ POPIS. 3

3.1  Sběr osobních údajů prostřednictvím internetového obchodu. 3

3.2 shromažďování osobních údajů prostřednictvím recenzí a průzkumů spokojenosti zákazníků. 6

3.3  Shromažďování osobních údajů prostřednictvím našeho oddělení služeb zákazníkům.. 8

3.4  Jaká jsou vaše práva?. 9

3.5 Zpracování dat v rámci vidaXL. 9

4. POUŽÍVÁNÍ SOUBORŮ COOKIE. 10

4.1 Co jsou soubory cookie?. 10

4.1.1 Funkční cookies 11

4.1.2 Soubory cookie pro A/B testování 11

4.1.3 Analytické soubory cookie. 11

4.1.4 Soubory cookie pro affiliate marketing. 12

4.1.5 Soubory cookie pro retargeting (přesměrování) 13

4.1.6 Soubory cookie pro sociální média. 13

4.1.7 Soubory cookie pro cenové srovnávače. 14

4.1.8 E-mailové soubory cookie. 14

4.2 Přijímání a odmítání souborů cookie. 14

5. ZMĚNY ZÁSAD OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ. 15

6. JAK PODAT STÍŽNOST?. 15

1. DEFINICE

Zde vysvětlíme význam konkrétních slov a názvů, které používáme v těchto zásadách.

Obchod: internetový obchod vidaxl.cz a každý další společností vidaXL pojmenovaný internetový obchod, URL nebo aplikace.

Interakce: používání funkcí v internetovém obchodě, jako je seznam přání, pokladna, registrace k newsletteru, můj účet, aukce a chat.

Návštěvník internetového obchodu: zákazník, který poprvé navštíví internetový obchod, který není v interakci s webovým obchodem.

Zákazník Internetového Obchodu: zákazník, který interaguje s internetovým obchodem.

Účet: účet, který musí zákazník vytvořit prostřednictvím internetového obchodu, aby mohl zadat objednávku.

Zásady ochrany osobních údajů a prohlášení o souborech cookie: zásady ochrany osobních údajů společnosti vidaXL a prohlášení o používání souborů cookie.

2. KRÁTKÝ POPIS

Jak získáváme osobní údaje? 

Osobní údaje získáváme z následujících zdrojů:

  • Prostřednictvím našeho internetového obchodu vidaXL.cz (dále jen: „internetový obchod“)
  • Prostřednictvím našeho korporátního webu corporate.vidaxl.com (dále: korporátní webové stránky).
  • Prostřednictvím jiných prodejních kanálů, kde prodáváme naše produkty
  • Prostřednictvím off-line kontaktů, např. volání na náš zákaznický servis

Jak používáme osobní údaje?

Osobní údaje používáme k následujícím účelům:

  • K vylepšení našich webových stránek
  • Ke zlepšení našeho marketingu
  • Pro doručování zásilek
  • Pro odpovídání na otázky

Jak chráníme vaše osobní údaje?

Bezpečí vašich osobních údajů zajišťujeme následujícími způsoby:

  • Zákaznické účty jsou chráněné heslem
  • Oprávněný personál vidaXL má přístup pouze k nezbytně nutným osobním údajům
  • Když potřebujeme sdílet osobní údaje s 3. stranami, dbáme na to, aby tyto strany také chránily data

Jak můžete uplatnit svá práva?

Podle zásad o ochraně osobních údajů máte určitá práva, jako je právo na přístup (zjistit, jaké údaje o vás společnost vidaXL přechovává) a právo na vymazání (nechat své údaje smazat).

Společnost vidaXL těmto žádostem vždy vyhoví s výjimkou situací, kdy to není možné z důvodu právního střetu nebo právem uložené povinnosti (např. právo na přístup jiné osoby nebo uchovávání určitých údajů pro daňovou správu).

Svůj požadavek můžete předat našemu zákaznického servisu spolu s vaší emailovou adresou, kterou jste nám poskytli při registraci.  

3. PODROBNÝ POPIS

3.1 Sběr osobních údajů prostřednictvím internetového obchodu

Na našem internetovém obchodě používáme soubory cookie a další sledovací technologie.

V této části vám podrobně vysvětlíme, jaký typ údajů shromažďujeme, kde, jak a k čemu je používáme a jaký je právní základ pro použití těchto údajů. Vaše osobní údaje budeme používat pouze tam, kde nám to povolují platné zákony. V právních předpisech EU (GDPR 2016/679) je stanoveno 6 důvodů, které opravňují použití vašich osobních údajů. Pokud jde o informace, které shromažďujeme, uplatňují se následující důvody:

  • Plnění smlouvy: údaje, které jsou nezbytné k uzavření nebo k plnění smlouvy s vámi;
  • Povinnost vyplývající ze zákona: jedná se o informace, které potřebujeme ke splnění našich zákonných povinností;
  • Oprávněné zájmy: jedná se o použití vašich informací k dosažení oprávněného zájmu, kdy naše důvody pro jejich použití převažují nad jakýmkoli dotčením vašich práv na ochranu osobních údajů;
  • Právní nároky: jedná se o informace, které jsou nezbytné k naší obraně nebo pro případ žaloby či uplatňování nároku vůči vám, nám nebo třetí straně;
  • Souhlas: jedná se o situaci, kdy jste souhlasili s naším používáním vašich osobních údajů (ve vztahu k jakémukoli takovému použití vám bude předložen formulář souhlasu nebo prostředek k udělení souhlasu, svůj souhlas můžete kdykoli odvolat);
  • Veřejný zájem: nevztahuje se.

Od návštěvníků internetového obchodu můžeme shromažďovat následující informace v závislosti na jejich nastavení souborů cookie:

Typ

Účel

Právní základ

Země

Prohlédnuté produkty

IP adresa

Jak jste vstoupili do našeho internetového obchodu

Kde opustíte náš internetový obchod

S jakým zařízením navštívíte náš internetový obchod

abychom mohli lépe porozumět návštěvníkům internetového obchodu,

abychom pro ně otevřeli správný internetový obchod

abychom jim zobrazili relevantní reklamy.

Oprávněný zájem

Souhlas

Od zákazníka internetového obchodu shromažďujeme následující informace:

Od zákazníků internetového obchodu shromažďujeme stejné informace jako od návštěvníků internetového obchodu, a navíc informace, které s námi zákazník sdílí, například:

Typ

Účel

Právní základ

Předvolby v seznamu přání

Objednané produkty

Kontaktní informace

Poskytování relevantních produktových doporučení

Oprávněný zájem

Plnění smlouvy

Souhlas

Prostřednictvím účtu zákazníka shromažďujeme následující informace:

Typ

Účel

Právní základ

Jméno a příjmení

E-mailová adresa

Heslo

Pro účely vytvoření a správy účtu

Za účelem boje proti podvodům, zneužití a/nebo nevhodnému použití účtu zákazníka

Pro účely zobrazení produktů, které si zákazník objednal, v jeho/jejím účtu

Pro účely optimalizace reklamací a sledování historie komunikací o objednávkách a produktech nabízených třetími stranami

Oprávněný zájem

Souhlas

Plnění smlouvy

Data zůstávají uložena alespoň po dobu, po kterou máte účet v internetovém obchodu vidaXL.

Když zadáte objednávku, shromažďujeme následující informace:

Typ

Účel

Právní základ

Jméno

E-mailová adresa

Doručovací adresa

Telefon

Název firmy (pokud je k dispozici)

IČO (pokud je k dispozici)

Číslo po účely podnikání (pokud je k dispozici)

Abychom vás mohli informovat o stavu vašich objednávek

Pro účely dokončení objednávky / kupní smlouvy, mimo jiné doručení a tak zvané poprodejní služby.

Fakturace

Po účely zlepšování našich služeb

Pro účely vyřizování dotazů a stížností

Pro účely personalizace marketingových aktivit

Pro účely zadávání objednávek jménem firmy

Oprávněný zájem

Plnění smlouvy

Souhlas

Právní povinnost

Název firmy (pokud je k dispozici)

Jméno

Fakturační adresa

Telefon

Platební metoda

Pro účely vystavení faktury

Abychom vás mohli kontaktovat ohledně dokončení objednávky, fakturace nebo doručení

Aby bylo možné přijímat platby a optimalizovat proces plateb

Aby se zabránilo podvodům a hackování

Zvolený způsob platby a vaši IP adresu předáme vybranému platebnímu partnerovi, který poté vyřídí příslušnou platbu

Oprávněný zájem

Plnění smlouvy

Souhlas

Právní povinnost

Když platíte za objednávku, shromažďujeme následující údaje, které také sdílíme s našimi partnery

Seznam našich platebních partnerů je k dispozici na vidaXL.cz:

  • Paypal
  • Adyen
  • Visa
  • MasterCard
  • bankovní převod

Typ

Účel

Právní základ

E-mailová adresa

Název firmy (pokud je k dispozici)

Jméno

Fakturační adresa

Doručovací adresa

Telefon

Hodnota objednávky

IP adresa

Číslo objednávky

Zařízení

Platební metoda

Sdíleno s vybraným platebním partnerem;

Odeslání oznámení o platbě e-mailem;

Posoudit riziko podvodu;

Pro účely předání čísla objednávky e-mailem v případě platby nebo zrušení objednávky;

Pro účely přeposlání hodnoty objednávky a platební metody, aby bylo možné ověřit příjem platby prostřednictvím zvoleného způsobu platby;

Pro účely zlepšování našich služeb v případě dotazů ohledně platby, zrušení a vrácení peněz;

Pro účely snížení chyb během platebního procesu, zpříjemnění prostředí pro objednávání.

Oprávněný zájem

Plnění smlouvy

Souhlas

Právní povinnost

Když se zúčastníte aukce, budete muset kromě informací nezbytných k vytvoření účtu také vytvořit takzvanou „přezdívku přihazujícího“. Přezdívka přihazujícího se také zobrazuje ostatním zákazníkům.

Přezdívka přihazujícího se použije v kombinaci s vaším účtem a informacemi o objednávce pro následující účely:

  • Správa a organizace aukcí
  • Boj proti podvodům, zneužívání a/nebo neúmyslnému použití a kontrola.

Pokud si v našem internetovém obchodě vytvoříte svůj vlastní seznam přání a přidáte si produkty do svého seznamu přání, zatímco jste odhlášení, zůstanou na seznamu po dobu 30 dnů.

Následující informace mohou být mimo jiné shromažďovány bez ohledu na to, zda jste přihlášeni nebo odhlášeni v závislosti na nastavení souborů cookie:

  • IP adresa
  • Chování při prohlížení internetového obchodu

Pokud přidáte produkty do seznamu přání, zatímco jste přihlášeni ke svému účtu, vždy je najdete v seznamu přání v části Můj účet.

Tato data se shromažďují pro marketingové účely, aby vám internetový obchod vidaXL mohl zobrazit váš seznam přání, když se vrátíte do internetového obchodu.

3.2 shromažďování osobních údajů prostřednictvím recenzí a průzkumů spokojenosti zákazníků

V části Můj účet na našem internetovém obchodě můžete napsat recenze produktů. Produkt můžete zhodnotit, pouze pokud jste ho zakoupili.

Když napíšete a zanecháte recenzi, shromáždí se následující údaje, aby bylo možné propojit objednávku a příslušnou recenzi se správnou e-mailovou adresou.

Typ

Účel

Právní základ

Jméno

E-mailová adresa

Produkt

Číslo objednávky

Pro účely přidání recenze produktu do internetového obchodu

Aby bylo možné kontaktovat zákazníka za účelem řešení případných stížností

Oprávněný zájem

Souhlas

Prostřednictvím internetového obchodu můžete zhodnotit internetový obchod a (služby) vidaXL. I v tomto případě musíte nejprve zadat objednávku, abyste mohli zanechat recenzi. Pro zhodnocení služby vidaXL se shromažďují následující údaje:

Typ

Účel

Právní základ

Jméno

Bydliště

Kontaktování zákazníka

Vyřizování stížností

Oprávněný zájem

Souhlas

Na internetovém obchodě můžete zanechat recenzi kliknutím na odkaz „napsat recenzi“ nebo podobný odkaz. Poté budete přesměrováni na internetový obchod třetí strany, jednoho ze smluvních partnerů společnosti vidaXL, který se specializuje na hodnocení služeb zákazníky. Prostřednictvím webové stránky partnera můžete napsat recenzi poté, co udělíte svůj souhlas s podmínkami třetí strany. Tato třetí strana odpovídá za zpracování vašich osobních údajů.

Recenzi o vidaXL můžete zanechat prostřednictvím srovnávacích webů, které na svých stránkách zobrazují produkty a ceny vidaXL. Abyste mohli zanechat recenzi, shromažďují se následující údaje:

Typ

Účel

Právní základ

E-mailová adresa

Jméno

Kontaktování zákazníků

Vyřizování stížností

Oprávněný zájem

Souhlas

Další informace o shromážděných údajích naleznete v zásadách ochrany osobních údajů příslušného kanálu.

Po zadání objednávky na stránkách vidaXL nebo po kontaktu s vidaXL můžete být požádáni zúčastnit se průzkumu spokojenosti zákazníků. Tento průzkum provádí externí třetí strana. Pokud se účastníte takového průzkumu spokojenosti zákazníka, budou zpracovány následující (osobní) údaje:

Typ

Účel

Právní základ

Kontaktní informace

E-mailová adresa a/nebo telefonní číslo

Zkušenosti s (odděleními) vidaXL a/nebo přidruženými podniky

Informace o zadané nebo doručené objednávce

IP adresa

Průzkum spokojenosti se zákaznickým servisem, který se týká (oddělení) společnosti vidaXL a/nebo přidružených (affiliate) firem.

Zlepšování služeb a procesů

Vyřizování dotazů a/nebo stížností

Kontrola zneužití (např. vícero recenzí/hodnocení od jedné a téže osoby)

Oprávněný zájem

Souhlas

3.3 Shromažďování osobních údajů prostřednictvím našeho oddělení služeb zákazníkům

Kontakt se zákaznickým servisem

Pokud máte dotazy nebo stížnosti o produktu, který jste od nás zakoupili prostřednictvím internetového obchodu nebo služby vidaXL, můžete nám zavolat, poslat e-mail nebo s námi chatovat. Kontaktní informace najdete v internetovém obchodě. Je také možné použít náš online formulář pro podání stížností, který najdete v internetovém obchodě. Pokud používáte online formulář, požádáme vás (alespoň) o následující (osobní) informace:

Typ

Účel

Právní základ

Jméno a příjmení

E-mailová adresa

Telefon

Číslo objednávky (volitelné / je-li k dispozici)

Popis povahy vaší stížnosti

Funkce živého chatu:

pouze jméno a příjmení, e-mailová adresa a předmět chatu

Vyřizování stížností

Poskytnout informace

Oprávněný zájem

Souhlas

Plnění smlouvy

Právní povinnost

Záznam interakcí

Interakce s naším zákaznickým servisem mohou být zaznamenané pro účely školení, hodnocení nebo kvality. Pokud je telefonický rozhovor zaznamenáván, budeme vás o tom informovat v okamžiku, kdy telefonicky kontaktujete náš zákaznický servis. Zaznamenané (osobní) údaje se použijí pouze pro výše uvedené účely.

Zaznamenané telefonní rozhovory jsou uložené a zabezpečené tak, aby nebyly přístupné neoprávněným osobám a nikdy nejsou uchovávány déle, než je pro konkrétní účel potřeba.

Služby třetích stran

vidaXL používá externí třetí strany pro část svých interakcí se zákaznickým servisem.

 Newslettery (informační buletiny)

Můžete se zaregistrovat k odběru různých zpravodajů, obecných i osobních. Osobní zpravodaje se zasílají například na základě vašich osobních údajů a historie objednávek, abychom vám mohli zasílat relevantnější newslettery. Pokud si přejete dostávat bezplatné digitální newslettery od společností vidaXL a jejích partnerů, požádáme vás mimo jiné o následující (osobní) informace.

  • Oslovení
  • Jméno a příjmení
  • E-mailová adresa

Od odběru newsletterů se můžete kdykoli odhlásit ve svém účtu, kliknutím na odhlášení. Kdykoli můžete také použít odkaz pro odhlášení, který je uvedený přímo v zasílaných newsletterech.

3.4 Jaká jsou vaše práva?  

Podle právních předpisů o ochraně údajů máte určitá práva, včetně:

  • Vaše právo na přístup – Máte právo vyžádat si od nás kopii vašich osobních údajů.
  • Vaše právo na opravu – Máte právo požádat nás o opravu osobních údajů, které považujete za nepřesné. Máte také právo nás požádat o doplnění informací, které považujete za neúplné.
  • Vaše právo na výmaz – Máte právo požádat nás o vymazání vašich osobních údajů za určitých okolností.
  • Vaše právo na omezení zpracování – Máte právo požádat nás o omezení zpracování vašich osobních údajů za určitých okolností.
  • Vaše právo vznést námitku proti zpracování (pouze na základě uděleného souhlasu) – máte právo vznést námitku proti zpracování údajů společnosti vidaXL za určitých okolností. 
  • Vaše právo na přenositelnost údajů – Máte právo požádat, abychom za určitých okolností předali osobní údaje, které jste nám poskytli, jiné organizaci nebo vám.

Za uplatnění svých práv nejste povinni platit žádné poplatky. Pokud podáte žádost, máme jeden měsíc na to, abychom vám odpověděli.

Pokud si přejete podat žádost, kontaktujte nás na webové stránce@vidaxl.cz nebo na Mary Kingsleystraat 1, 5928SK, Venlo, Nizozemsko .

3.5 Zpracování dat v rámci vidaXL

Koncern vidaXL má několik poboček po celém světě. Tyto pobočky spolu úzce spolupracují. Zaměstnanci v našich kancelářích mají přístup k osobním údajům pouze v rozsahu, v jakém je to pro jejich práci nezbytné.

Společnost vidaXL přijímá opatření, aby dostatečně chránila vaše osobní údaje. Pro dosažení tohoto cíle používáme prostředky, které odpovídají našim aktivitám, povaze a velikosti naší společnosti a druhu údajů, které zpracováváme. Naším cílem je zabránit neoprávněnému přístupu, úpravě, zveřejnění nebo ztrátě osobních údajů.

Očekáváme, že přispíváte k bezpečnosti vašich osobních údajů tím, že uchováváte své přihlašovací údaje (e-mailová adresa a heslo) v tajnosti. Nikdy s nikým nesdílejte své přihlašovací údaje a zacházejte s nimi opatrně.

Společnost vidaXL nepřechovává vaše údaje déle, než je nezbytné pro účely, pro které jsou vaše údaje používány, pokud údaje nemusí být uchovávány déle kvůli zákonným požadavkům (jako je povinnost uchovávání). Jak dlouho jsou určitá data uložena, závisí na povaze údajů a účelu, pro který jsou zpracovávána. Doba uchovávání se proto může lišit podle účelu.

Vzhledem ke globálnímu působení společnosti vidaXL se může stát, že se vaše údaje zpracovávají mimo Evropský hospodářský prostor (EHP). Společnost vidaXL zajišťuje, aby vaše data byla dobře chráněna v rámci celého koncernu.

vidaXL může poskytnout vaše osobní údaje třetím stranám z následujících důvodů:

  • Dali jste k tomu svůj výslovný souhlas; nebo
  • Smlouva, kterou jste s námi uzavřeli, musí být naplněna; nebo
  • Protože společnost vidaXL spolupracuje s jinou stranou za účelem zlepšování našich produktů a služeb; nebo
  • Na základě naší právní povinnosti; nebo
  • Za účelem prevence nebo boje proti podvodům nebo kvůli potenciálním podvodům / podezřením z podvodu;
  • Pokud je to nutné pro řízení podniku vidaXL.

Některé externí společnosti, se kterými spolupracujeme, sídlí mimo EU. Spolupracujeme například s třetími stranami, jako jsou Google a Facebook. To znamená, že data mohou být uložena na serverech mimo Evropu. Zde se uplatňují různé právní předpisy o osobních údajích. Třetí strany, kterým mohou být vaše údaje zasílány, je chrání příslušnými opatřeními, včetně povinností, které jim ukládá společnost vidaXL a které jsou pro tyto společnosti závazné.

Tyto zásady ochrany osobních údajů a prohlášení o souborech cookie se nevztahují na internetové obchody třetích stran, které jsou propojené s internetovým obchodem vidaXL. Zásady ochrany osobních údajů a prohlášení o souborech cookie se také nevztahují na data shromažďovaná společnostmi, jako je Google. Předvolby si můžete upravit sami v účtu Google. Pro tento účel vám doporučujeme konzultovat jejich prohášení o ochraně osobních dat.

vidaXL v žádném případě nemá odpovědnost ani neponese odpovědnost za způsoby, jakým třetí strany a společnosti nakládají s vašimi (osobními) údaji. vidaXL doporučuje, abyste si přečetli zásady ochrany osobních údajů a prohlášení o souborech cookie v příslušných internetových obchodech a na stránkách příslušných společností.

4. POUŽÍVÁNÍ SOUBORŮ COOKIE

4.1 Co jsou soubory cookie?

Stejně jako mnoho internetových obchodů také společnost vidaXL používá soubory cookie a jim podobné soubory a další technologie, jako jsou „webové majáky“ (dále jen „cookies“).

Cookie je malý textový soubor, který se odešle ze stránky internetového obchodu prostřednictvím vašeho prohlížeče a poté je uložený na pevném disku vašeho počítače, telefonu nebo tabletu.

Soubory cookie se například používají k ukládání hesel a osobních nastavení, takže je nemusíte vyplňovat při každé další návštěvě internetového obchodu.

Níže vysvětlíme, jak internetový obchod používá cookies, odkud cookies pocházejí a proč se používají. Pro optimalizaci našich vlastních reklam a reklam od třetích stran se shromažďují mimo jiné následující údaje:

  • Zakoupené produkty
  • Prohlédnuté produkty
  • Hodnota objednávky
  • Odkud zákazník přišel do internetového obchodu

V části 4.2 popíšeme, jak lze cookies odmítnout a odstranit.

4.1.1 Funkční cookies

Společnost vidaXL používá soubory cookie, jako je Google Analytics, aby si zapamatovala nastavení a údaje, které si vyberete a zadáte během své návštěvy na našem internetovém obchodě. Soubory cookie usnadňují procházení našeho internetového obchodu, protože určitá data se nemusí zadávat znovu při každé návštěvě.

Společnost vidaXL může navíc používat soubory cookie, které jsou nezbytné k bezproblémovému fungování internetového obchodu, i když ho navštívíte na svém mobilním telefonu nebo tabletu.

4.1.2 Soubory cookie pro A/B testování

Společnost vidaXL nepřetržitě testuje svůj internetový obchod, aby vám za všech okolností nabídl to nejlepší uživatelské prostředí. Z tohoto důvodu vidaXL používá soubory cookies pro A/B testování třetích stran. Pro A/B testovaní se vytváří dvě různé varianty internetového obchodu nebo částí internetového obchodu, které se návštěvníkům zobrazují s cílem určit, která z nich funguje nejlépe. Tento soubor cookie jako takový určuje, kterou verzi internetového obchodu vidíte.

4.1.3 Analytické soubory cookie

V internetovém obchodě se používají soubory cookie, které sledují, jaké stránky jste navštívili. Tyto informace shromažďují mimo jiné webové analytické služby Google Analytics, Pingdom, Hotjar, Google Tag Manager, TVSquared, ContentSquare, Speedcurve, Zendesk, Zoovu a Clarity.

Tyto webové analytické služby používají soubory cookie k analýze toho, jak návštěvníci používají internetový obchod. Soubory cookie slouží k ukládání informací o návštěvnících, jako je doba, kdy se návštěva internetového obchodu uskutečnila, nebo zda návštěvník navštívil internetový obchod dříve a ve kterém internetovém obchodě návštěvník opustil webovou stránku.

Pro optimalizaci uživatelského a zákaznického prostředí našeho internetového obchodu používá vidaXL webovou analytickou službu Hotjar. Služba Hotjar umí registrovat kliknutí myší, pohyby myši a aktivity spojené s posouváním po stránce. Služba Hotjar také shromažďuje informace o navštívených webových stránkách, vykonaných akcích, státu, ze kterého jste se připojili, o zařízení, které používáte, a prohlížeči, se kterým pracujete. Služba Hotjar neshromažďuje žádné osobní identifikační údaje (personally identifiable information – PII), které dobrovolně nezadáte v internetovém obchodě. Služba Hotjar také nesleduje chování při prohlížení internetových obchodů, které nepoužívají jejich služby. Prohlášení o ochraně osobních údajů služby Hotjar obsahuje podrobné vysvětlení, jak je služba Hotjar využívána: https://www.hotjar.com/privacy. Pokud nechcete, aby služba Hotjar o vás shromažďovala informace, když navštívíte náš internetový obchod, přejděte na stránku „Opt-out“ (výslovný nesouhlas) služby Hotjar a klikněte na tlačítko „Zakázat Hotjar“.

Vygenerované informace o tom, jak používáte internetový obchod, jsou ve většině případů zasílány na servery příslušných služeb webové analýzy. Služby pro webovou analýzu použijí tyto informace k vyhodnocení, jak používáte internetový obchod, k vytvoření výsledné zprávy o činnostech internetového obchodu a k vytvoření nabídky dalších služeb, týkajících se používání internetového obchodu a internetu. Společnost vidaXL používá agregovaná data z těchto zpráv pro další optimalizaci svého internetového obchodu.

Pingdom je nástroj pro sledování výkonu webových stránek. Pomáhá nám identifikovat chyby a jiné problémy spojené s výkonem našich stránek. Pingdom neshromažďuje žádné osobní údaje. Shromažďuje anonymní údaje o době načtení objednávek webových stránek.

Google Analytics je nástroj pro analýzu chování webových stránek. Neshromažďuje žádné osobní identifikační údaje. IP adresy jsou maskovány před tím, než je Google uloží. Google Analytics shromažďuje a zpracovává chování při procházení webu, což nám umožňuje identifikovat kritická místa na našich webových stránkách a rychle řešit potenciální problémy, se kterými by se naši zákazníci mohli setkat. Tento nástroj nám obecně umožňuje získat představu o tom, jak naši zákazníci interagují s našimi webovými stránkami. Tyto informace můžeme poté odpovídajícím způsobem použít ke zlepšení naší platformy.

Google Tag Manager je nástroj, který spravuje naše umístění souborů cookie. Umožňuje nám provádět rychlé změny ve způsobu odesílání a přijímání informací. (Prostřednictvím tohoto nástroje například budujeme naše propojení se 3. stranami, což nám umožňuje blokovat jejich irelevantní soubory cookie).

TVSquared je nástroj, který používáme k měření našeho off-line brandingu. Shromažďuje limitovanou sadu dat o chování při procházení webu, kterou kombinuje s našimi daty off-line brandingu, což nám umožňuje měřit výkonnost a účinnost offlinu marketingu naší značky.

Clarity je podobný nástroj jako nástroj Hotjar. Slouží k podobným účelům jako služba Hotjar (popsaná výše), ale specializuje se na chování uživatelů na hlubší úrovni. Měří kliknutí na různé prvky na našich stránkách a shromažďuje záznamy uživatelských relací (náhodně vybraných a anonymních). Tím nám umožňuje získat ještě lepší přehled o možných problémech na našich webových stránkách. Používáním tohoto nástroje nacházíme nedostatky a potenciální oblasti, které je třeba zlepšit, a zároveň můžeme tato vylepšení později otestovat.

Společnost vidaXL odkazuje na zásady ochrany osobních údajů příslušných služeb webové analýzy, ve kterých je popsáno, jak nakládají s vašimi (osobními) údaji v interakci s jejich produkty a službami, mezi které patří také webová analýza.

4.1.4 Soubory cookie pro affiliate marketing

Soubory cookie pro affiliate se používají k měření efektivity reklam, umístěných jménem vidaXL na webových stránkách třetích stran. Tímto způsobem může být partnerský partner odměněn společností vidaXL za jejich online reklamu vidaXL. Prostřednictvím těchto souborů cookie je možné zjistit, přes který affiliate odkaz jste přišli do našeho internetového obchodu, zda reklamy jsou efektivní a jestli skutečně povedou k nákupu v našem internetovém obchodu. Během tohoto procesu nedochází k žádné výměně osobních údajů.

Pro Česko máme pouze jednoho affiliate partnera, Tradetracker.

4.1.5 Soubory cookie pro retargeting (přesměrování)

Internetový obchod používá soubory cookie pro tkz. retargeting (přesměrování), jehož cílem je zobrazovat relevantní reklamy vracejícím se návštěvníkům internetového obchodu. Tyto soubory cookie umožňuji vytvořit profil vašeho chování při procházení webu a na jeho základě vám nabídnout reklamy, které odpovídají vašim zájmům. Reklamy se zobrazují na internetových obchodech reklamních partnerů a na sociálních médiích. Soubory cookie v této kategorii zahrnují Google Ads, Bing Ads, Criteo a IntelliAd.

4.1.5.1 Criteo

Mimo jiné se používají retargetingové soubory cookie Criteo. Pro více informací o datech, které Criteo shromažďuje, navštivte prosím odkaz se zásadami ochrany osobních údajů Criteo.

4.1.5.2 Google Ads & Analytics remarketing

vidaXL používá remarketingové služby Google Ads & Analytics k zobrazování reklam v internetových obchodech třetích stran (včetně Google) předchozím návštěvníkům vidaXL. Například zobrazujeme reklamy návštěvníkovi, který nedokončil svou objednávku nebo právě dokončil svou objednávku. Může se jednat o textové nebo grafické reklamy v síti Google Display Network a RTB House.

Všechna shromažďovaná data se používají v souladu se zásadami ochrany osobních údajů a prohlášením o souborech cookie společnosti vidaXL a zásadami ochrany osobních údajů společnosti Google. Předvolby reklamy můžete nastavit na stránce předvoleb reklamy Google.

4.1.5.3 Soubory cookie pro retargeting internetových obchodů třetích stran

Na internetových obchodech třetích stran (jako jsou online tržiště) může také docházet k retargetingu (přesměrování). Soubory cookie vidaXL se pak používají k zobrazení relevantních reklam předchozím návštěvníkům těchto dalších internetových obchodů.

4.1.5.4 Reklama a analytika na Facebooku, Instagramu a Pinterestu

vidaXL používá služby Pinterest Ads a Facebook Ads remarketing k zobrazování reklam na platformách třetích stran (včetně Pinterestu, Facebooku a Instagramu) předchozím návštěvníkům vidaXL. To může znamenat, že například zobrazíme reklamu návštěvníkovi, který ještě nedokončil objednávku nebo ji právě dokončil. Informace sdílíme s Pinterestem, Facebookem a Instagramem ze souborů cookie nastavených na doménách těchto webových stránek, a to bez ohledu na to, zda máte účet na Facebooku nebo zda jste přihlášeni. Jejich účelem je personalizace obsahu (včetně reklam), měření reklam, analytika a poskytování bezpečnějšího prostředí, jak je uvedeno v těchto Zásadách používání souborů cookie platformy Facebook. Všechny shromážděné údaje (e-mailová adresa, pohlaví, poloha, jméno a příjmení, telefonní číslo, datum narození, IP) se používají v souladu se zásadami ochrany osobních údajů a prohlášením o souborech cookie společnosti vidaXL a zásadami ochrany osobních údajů společnosti Facebook. Předvolby reklam můžete upravit v předvolbách reklam na Facebooku nebo v předvolbách reklam na Instagramu.

4.1.6 Soubory cookie pro sociální média

V internetovém obchodě můžete použít (například) tlačítka sociálních médií, jako je Facebook, YouTube, Twitter, Pinterest a Google+.

Jakmile navštívíte stránku v internetovém obchodě s tlačítky sociálních médií, váš prohlížeč se připojí k příslušnému poskytovateli sociálních médií. Tímto způsobem poskytovatel získá informace o stránkách v internetovém obchodě, který jste navštívili, spolu s vaší IP adresou.

Pokud jste přihlášeni na Facebook, YouTube, Twitter, Pinterest nebo Google+, když návštěvujete náš internetový obchod, může být vaše návštěva propojena s vaším účtem. Pokud použijete tlačítko, například kliknete na symbol Facebooku „Like“, příslušná informace je prostřednictvím vašeho prohlížeče odeslána příslušnému poskytovateli a jím uložena.

Účel a rozsah údajů shromážděných prostřednictvím tlačítek sociálních médií, jakož i další zpracování, další použití a doba ukládání jsou stanoveny výhradně poskytovateli tlačítek. Více si o tom můžete přečíst v zásadách ochrany osobních údajů příslušných poskytovatelů.

4.1.7 Soubory cookie pro cenové srovnávače

Internetový obchod používá různé reklamní kanály. Kromě affiliates jsou dalším populárním kanálem, který naši zákazníci rádi používají, webové stránky pro srovnání cen, tkz. cenové srovnávače. Tyto webové stránky agregují seznamy produktů z různých webových stránek a zobrazují je tak, aby zákazník mohl snadno porovnat obchody, ceny a úrovně služeb.

Abychom mohli zjistit výkon těchto online cenových srovnávačů, zasíláme těmto partnerům potvrzení o nákupu (pokud je provedeno prostřednictvím jejich kanálu) a omezené informace o nákupu (množství produktů, celková částka transakce). To nám umožňuje sledovat jejich výkon a podle toho se přizpůsobit. Osobní identifikační údaje neshromažďují.

V Česku spolupracujeme s následujícími partnery pro srovnávání cen:

4.1.8 E-mailové soubory cookie

Na vidaXL.cz se e-mailové cookies používají k měření efektivity komerčních e-mailů zasílaných vidaXL. Tímto způsobem můžeme měřit efektivitu a výkon našich e-mailových kampaní a newsletterů. To vše se děje bez shromažďování jakýchkoli osobních údajů.

V současné době spolupracujeme s e-mailovým partnerem pro soubory cookie jménem Clang.

4.2 Přijímání a odmítání souborů cookie

Když zadáte vidaXL.cz, ve spodní části našeho webu se zobrazí informace o souborech cookie. Můžete buď přijmout všechny soubory cookie (základní soubory cookie, analytické soubory cookie a marketingové soubory cookie), nebo si nastavení přizpůsobit. 

Pokud se rozhodnete pro přizpůsobené nastavení, sami rozhodnete, zda se přihlásíte k analytickým a marketingovým souborům cookie. Pokud kliknete na „uložit nastavení“, aniž byste souhlasili s analytickými nebo marketingovými soubory cookie, použijí se pouze nezbytné soubory cookie.

Základní soubory cookie není možné odmítnout, protože jsou nezbytně nutné k poskytování webových stránek a jejich funkčnosti (např.: nám umožňují držet položky v košíku, zachovat vaše jazykové preference).

Soubory cookie můžete také přijmout nebo odmítnout úpravou nastavení vašeho prohlížeče. Každý prohlížeč je jiný, takže vidaXL vás odkazuje na informační stránku vašeho prohlížeče nebo uživatelskou příručku vašeho mobilního telefonu pro nastavení předvoleb souborů cookie.

Pokud cookie zcela vypnete, pravděpodobně nebudete moci využívat všechny funkce internetového obchodu. Pokud používáte různé počítače na různých místech, musíte se ujistit, že v každém prohlížeči nastavíte vaše předvolby souborů cookie.

Soubory cookie můžete kdykoli odstranit z pevného disku v počítači, telefonu nebo tabletu. Přečtěte si informační stránku prohlížeče nebo uživatelskou příručku vašeho telefonu nebo tabletu, abyste se dozvěděli, jak to provést. Upozornění: Pokud zakážete všechny soubory cookie, pravděpodobně nebudete moci využívat všechny funkce internetového obchodu.

5. ZMĚNY ZÁSAD OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Obsah těchto zásad ochrany osobních údajů a prohlášení o souborech cookie podléhá změnám. Nejaktuálnější verze je vždy k dispozici na internetovém obchodě vidaXL. Společnost vidaXL doporučuje, abyste pravidelně kontrolovali tyto zásady ochrany osobních údajů a prohlášení o souborech cookie, ale minimálně předtím, než společnosti vidaXL poskytnete své osobní údaje.

6. JAK PODAT STÍŽNOST?

Pokud máte jakékoli připomínky nebo dotazy o tom, jak používáme vaše osobní údaje, můžete nám zaslat stížnost na webservice@vidaxl.cz

Můžete si také stěžovat na Úřad pro ochranu osobních údajů nebo jakýkoli rovnocenný evropský vnitrostátní orgán, pokud nejste spokojeni s tím, jak jsme vaše údaje použili.

Úřad pro ochranu osobních údajů

Pplk. Sochora 27

170 00 Praha 7

Tel: +420 234 665 800

E-mail : posta@uoou.cz

Stránka : https://www.uoou.cz